Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024
Δραστηριότητες
 - Εκδηλώσεις
 - Συνεργασίες
 - Πρακτική Άσκηση Φοιτητών
 - Επίσκεψη στο Κ.Μ.Σ.
 
Αρχείο Προφορικής Παράδοσης

Χρηματοδότηση
- Υπουργείο Πολιτισμού
- Χορηγοί
   Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος 
   Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ.
   Ωνάσης 
   N. Demos Foundation 
   Κληροδότημα Παγκείου
   Επιτροπής 
   Ίδρυμα Μποδοσάκη 
   Ίδρυμα Ιωάννου Φ.  
   Κωστοπούλου 
   Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος 

:: Βιβλιοθήκη / Αναγνωστήριο

Η Βιβλιοθήκη του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών, με περίπου 16.000 τίτλους βιβλίων και περιοδικών εντύπων, ελληνικών και ξένων, ειναι η μοναδική στην Ελλάδα εξειδικευμένη στις μικρασιατικές σπουδές. Ταξινομημένη γεωγραφικά σύμφωνα με την ίδια λογική που διέπει και τη συγκρότηση του Αρχείου Προφορικής Παράδοσης, περιλαμβάνει παλαιά σπάνια βιβλία που καλύπτουν θεματικά ολόκληρο τον γεωγραφικό χώρο της Μικράς Ασίας, εκδόσεις στην καραμανλίδικη γραφή και ειδικές συλλογές βιβλίων. Επίσης διαθέτει περιοδικές εκδόσεις, που τυπώθηκαν πριν το 1922, είτε εντός της Οθωμανικής αυτοκρατορίας είτε στον ευρύτερο ελληνικό χώρο (Αμάλθεια Σμύρνης).

Βιβλιογραφικά, παρακολουθεί τη σύγχρονη ιστορική παραγωγή αλλά και τους ερευνητικούς προβληματισμούς και διατηρεί ανταλλαγές με συναφή επιστημονικά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Το υλικό της έχει αυτοματοποιηθεί με βάση το βιβλιοθηκονομικό πρόγραμμα openABEKT  του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης. Δείτε τον αυτοματοποιημένο κατάλογο της Βιβλιοθήκης. Ο κατάλογος της βιβλιοθήκης συγκαταλέγεται στην βάση Αργώ του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (www.argo.ekt.gr), στον Συλλογικό Κατάλογο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (www.unioncatalog.gr), στον Εθνικό Συλλογικό Κατάλογο Επιστημονικών Περιοδικών του ΕΚΤ και στο Εθνικό Δίκτυο Επιστημονικών και Τεχνολογικών Βιβλιοθηκών.

  

Η Βιβλιοθήκη  λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα - Παρασκευή και από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. Δεν είναι δανειστική. Δείτε τον κανονισμό της βιβλιοθήκης.


Πρόσφατες δωρεές Αρχειακού και Έντυπου υλικούΧρήση της βιβλιοθήκης στην συγκυρία της πανδημίας

 

 Το παρόν έργο συγχρηματοδοτήθηκε σε ποσοστό 75% από το Ευρωπαικό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 25% από Εθνικούς Πόρους. Η όλη Πράξη εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

KΕΝΤΡΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ©, 2012
Κυδαθηναίων 11, 105 58 Αθήνα - Τηλ.:2103239225 - Fax: 2103229758 - e-mail: info@kms.org.gr - e-mail Βιβλιοθήκης: library@kms.org.gr
powered by Omega Technology 2011