Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023
Δραστηριότητες
 - Εκδηλώσεις
 - Συνεργασίες
 - Πρακτική Άσκηση Φοιτητών
 - Επίσκεψη στο Κ.Μ.Σ.
 
Αρχείο Προφορικής Παράδοσης

Χρηματοδότηση
- Υπουργείο Πολιτισμού
- Χορηγοί
   Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος 
   Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ.
   Ωνάσης 
   N. Demos Foundation 
   Κληροδότημα Παγκείου
   Επιτροπής 
   Ίδρυμα Μποδοσάκη 
   Ίδρυμα Ιωάννου Φ.  
   Κωστοπούλου 
   Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος 

:: Εκδόσεις ΚΜΣ


Πολυετής είναι η παρουσία του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών στον εκδοτικό χώρο. Από τις μονογραφίες τοπικής ιστορίας ή τις μελέτες για τα μικρασιατικά ιδιώματα έως τις προσφυγικές μαρτυρίες στην τρίτομη Έξοδο του Μικρασιατικού ελληνισμού (της Καππαδοκίας, των δυτικών παραλίων και του Πόντου) το ίδρυμα διέγραψε σταθερή πορεία. Το 1977 θεσπίζει την έκδοση ετήσιου επιστημονικού περιοδικού: το Δελτίο Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών έχει στο ενεργητικό του 17 τόμους, συμπληρώνοντας 30 χρόνια ενεργής παρουσίας.

Με την πλούσια εκδοτική παραγωγή του, που αριθμεί πάνω από 60 τίτλους, το Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών συμβάλλει στην ιστορική προσέγγιση των μικρασιατικών θεμάτων και μετέχει ενεργά ως ερευνητικός πυρήνας στον επιστημονικό διάλογο.

 

 

 Το παρόν έργο συγχρηματοδοτήθηκε σε ποσοστό 75% από το Ευρωπαικό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 25% από Εθνικούς Πόρους. Η όλη Πράξη εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

KΕΝΤΡΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ©, 2012
Κυδαθηναίων 11, 105 58 Αθήνα - Τηλ.:2103239225 - Fax: 2103229758 - e-mail: info@kms.org.gr - e-mail Βιβλιοθήκης: library@kms.org.gr
powered by Omega Technology 2011