Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
Δραστηριότητες
 - Εκδηλώσεις
 - Συνεργασίες
 - Υποτροφίες Marie
   Skłodowska Curie

 - Πρακτική Άσκηση Φοιτητών
 - Επίσκεψη στο Κ.Μ.Σ.
 
Αρχείο Προφορικής Παράδοσης

Χρηματοδότηση
- Υπουργείο Πολιτισμού
- Χορηγοί
   Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος 
   Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ.
   Ωνάσης 
   N. Demos Foundation 
   Κληροδότημα Παγκείου
   Επιτροπής 
   Ίδρυμα Μποδοσάκη 
   Ίδρυμα Ιωάννου Φ.  
   Κωστοπούλου 
   Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος 

:: Ειδικές Συλλογές βιβλίων

Ο κύριος κορμός της Βιβλιοθήκης πλαισιώνεται και από ειδικές συλλογές.

Η συλλογή Αθανάσιου Δ. Χατζηδήμου, που αποτελείται από σμυρναϊκές εκδόσεις του 19ου αιώνα, αγοράστηκε το 1980 και καταγράφηκε από την ερευνήτρια Ιωάννα Πετροπούλου.

Η συλλογή Χριστόφορου Ι. Χρηστίδη, δωρεά της ανιψιάς του, κυρίας Ιωάννας Αγιάνογλου, καταγράφηκε από την ερευνήτρια Ματούλα Κουρουπού. Αποτελείται από εκδόσεις ελληνικές και ξενόγλωσσες, που τυπώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη ή αναφέρονται σε αυτήν. Η συλλογή περιλαμβάνει  και σημαντική σειρά τουρκικών βιβλίων και περιοδικών.

Επίσης, 500 περίπου καταστατικά συλλόγων και οργανώσεων από την Κωνσταντινούπολη και τη Μικρά Ασία συγκεντρώθηκαν με δωρεές όπως του Φολεγάνδριου Δ. Μ. Μοστράτου. Συμπληρώθηκαν και βιβλιογραφήθηκαν από την ερευνήτρια Ματούλα Κουρουπού.

 

 

 Το παρόν έργο συγχρηματοδοτήθηκε σε ποσοστό 75% από το Ευρωπαικό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 25% από Εθνικούς Πόρους. Η όλη Πράξη εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

KΕΝΤΡΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ©, 2012
Κυδαθηναίων 11, 105 58 Αθήνα - Τηλ.:2103239225 - Fax: 2103229758 - e-mail: info@kms.org.gr - e-mail Βιβλιοθήκης: library@kms.org.gr
powered by Omega Technology 2011